Skriver elektrisk drift

.

Introduksjon

 

Våre ladekabler for elektriske og plug-in hybridbiler har blitt utviklet slik at du kan trygt lade bilen i alle ulike miljø og under forskjellige klimatiske værforhold. Med en ladestrøm på 16 ampere og 32 ampere, bruker vi henholdsvis kobberledere på 2,5 og 6,0 millimeter i diameter i våre kabler. Ladekablene er identiske for elektriske og plug-in kjøretøy og kan leveres enten som rett eller spiralkabel. I Europa er det vedtatt at type 2 støpselet er standarden for lading av elektriske kjøretøy. Type 2 kontakten på bilens side er hankjønn og veggkontakten er hunnkjønn. Du kan aldri ta feil ettersom begge støpslene har ulike mål og passer enten bare bilen eller ladestasjonen.

 

 

 

Ladekabler fra Jazzy2Go™ er CE-TÜV godkjent og skal kun brukes til lading av elektriske kjøretøy i mode 3 ladestasjoner i henhold til ISO-standarden 17409 og IEC-standarden 61851. Alle våre støpsler (med unntak av type 1) er fylt med en varmespredende syntetisk epoxy og er laget av de beste materialene som er tilgjengelig. Derfor er våre støpsler brannsikker og har den høyeste sertifiseringen (V-0). Under lading har våre kabler en beskyttelsesgrad på IP44. Støpslene har et ergonomisk utformet håndtak og er utstyrt med en ekstra lang kabelavlaster i gummi for å forhindre at ladekabelen blir skadet. Pluggene er også utstyrt med gummihetter for å beskytte mot støv og fukt når den ikke er i bruk. Ladekablene blir levert i en syntetisk bærebag og to mikrofiber votter slik at du kan tørke av kabelen etter bruk.

  

Ladekapasitet

Ladekapasiteten bestemmes av diameteren på ledere i ladekabelen. For å forebygge altfor høy ladestrøm i type 2-kabelen, så er det bygget inn en mostand mellom jordleder (PE) og signalleder (PP) i begge støpslene. Motstandsverdien (antall Ohm) bestemmer hvor mye strøm ladestasjonen kan utsende. Dette er et passivt system.

Mode 3

En mer aktiv funksjon for å bestemme den optimale ladestrømmen gjøres ved å opprette kommunikasjon mellom bilen og ladestasjonen. Dette gjøres via signallederen (CP), hvor lederen oppdager om ladestasjonen og bilen kan kommunisere i mode 3 lade protokollen.

Jord

Jording er et viktig sikkerhetstiltak. Ved feil eller feil på bilen eller ladestasjonen vil denne ledningen (jordfeilbryter) deaktivere ladestasjonen.

 Låsemekanisme

En av de viktige funksjonene av ladekabelen er å beskytte koblingen/forbindelsen mellom bilen og ladestasjonen. Dette gjøres elektronisk ved hjelp av en låsemekanisme i type 2 støpselet både i ladestasjonen og i bilen. Type 1 støpselet har ikke denne funksjonaliteten.

Velg riktig ladekabel

Det er to viktige faktorer å ta hensyn til når du skal velge ladekabel. Laderen i bilen og ladeforholdene. Laderen i bilen har en viss kapasitet og angis i kilowatt (kW). Velg en ladekabel som tilsvarer ladekapasiteten i bilen. Vår hjemmeside har forskjellige måter å hjelpe deg å finne den mest passende ladekabel.

Bruk vår guide for å søke etter bilmerke, type kabel eller ladestrøm. Under fanen «produkter» vil du finne ladekablene som er tilgjengelig, i forskjellige lengder og utførelser.

 

Forkortelser

 

Det finnes ulike typer kjøretøy med elektrisk motor og dermed har disse ulike forkortelser. Generelt blir Electric Vehicle (EV) brukt for kjøretøy med elmotor.

 

Plug-in Hybrid Electric Vehicle, blir ofte forkortet Plug-in hybrid eller PHEV. Plug-in hybrider har to motorer som kan jobbe parallelt: en konvensjonell forbrenningsmotor og en elektrisk motor. Hovedsakelig vil den elektriske motoren sørge for fremdriften i lavere hastigheter, men forbrenningsmotoren overtar ved høyere hastigheter. Det praktiske med denne løsningen er at den elektriske motoren er aktiv ved start, brems og høy akselerasjon. Dermed vil den redusere utslippene fra forbrenningsmotoren ettersom den har høyest forbruk og utslipp ved lavere hastigheter.

 

Elektrisk bil med Range Extender er et elektrisk kjøretøy som har en liten forbrenningsmotor som går på enten bensin eller diesel som kun lader batteriet i bilen.

 

Full-elektrisk kjøretøy (FEV) eller batteri elektrisk kjøretøy (BEV) er biler som kun går på strøm. Disse modellen gir ingen lokale utslipp og en elmotor er svært slitesterk. Sammenlignet med de andre typene er batteriene ofte større i hel-elektriske biler. Siden det ikke finnes noen forbrenningsmotor er de også svært støysvake biler som gir behagelige kjøreturer.