Type ladestøpsel

Typen plugger

Det finnes flere typer kontakter på markedet for elektriske biler for å lade, og de to viktigste er pluggene på bilen siden, nemlig type 1 og type 2. Den første typen kontakt oppstår vanligvis i japanske og amerikanske bilmerker, med noen unntak. Et karakteristisk for type 1, er pluggen at den er utstyrt med en mekanisk forankring. Type 2-kontakten er elektrisk / mekanisk låst.

 

 

Figur 1. De vanligste typer plugger.

Type 2 ladekabler

Pluggene av våre ladekabler (en fase og 3-fase, 16A og 32A) har noen ekstra funksjoner for sikkerheten til optimal lading av el-bil. I tillegg til kontaktene for faselederne har våre plugger to ytterligere signalstifter (en tapp kort "CP" og en lang pin "PP"). Hvis nettladeren eller bilen er trukket, vil den korte CP signal Alpin kobles fra før kontaktene på ladestrøm . Dette vil bli gitt videre til basestasjonen ladeprosessen kan stoppes og kontaktene spenning til pluggen trekkes helt å unngå eventuelle gnister. Dette forlenger levetiden til kontaktene og dermed levetiden av lade kabelen som helhet. 

Figur 2. Vist er kontakter for tredje fasen

A Type 2 ladekabelen har to ledere (fase 1) eller 4 ledere (3-fase). I tillegg til den "N" kommer lederen L1, L2 og L3 for. Type 2 ladekabel med fire ledere kan lade bilen med en trippel kapasitet (3 fase). I et første trinn ladekabel er de ikke-brukte faseledere L2 og L3 plugget i kontaktene. Lastekapasiteten er 3,7 kW og 7,4 kW ved 16A og henholdsvis 11 kW og 22 kW på 32A.

 

Type 1 ladekabler

Type 1 ladekabler er bare tilgjengelig for en fase ladestrøm , 16A og 32A. I Type 1 bil plugge en knapp styrer utgivelsen. Denne knapp er koblet til en hendel som overvinner forankring. Samtidig blir en mikrobryter aktivert som sender et signal til bilen. På grunn av denne motstanden verdi på signal Alpin og bilen vil endre avslutte ladeprosessen slik at kontaktene blir aktivisert før pluggen fjernes fra ladestasjonen .

Figur 3. Skriv en ladekabel første fase, stoppet av faseledere L2 og L3

A Type 1 ladekabelen har to ledere, en nøytral "N" og en faseleder "L1". Lastekapasiteten er 3,7 kW til 7,4 kW ved 16A og 32A ..